Kako izgleda nameštaj na naduvavanje


Kako izgleda nameštaj na naduvavanje

Zanimljiv dizajn od jeftinih materijala još je šezdesetih bio privlačan mladim ljudima koji su interesom za proizvode od plastike, papira, pleksiglasa želeli da pokažu otpor prema već viđenom, ozbiljnom, tradicionalnom dizajnu, piše Magazin.

Ovaj tip nameštaja za konstrukciju maksimalno koristi vazduh i znatno manju količinu drugih materijala za svoju izradu, od klasičnog namještaja. Može da se proizvodi od reciklirajuće plastike, gume, ambalažnih materijala ili tankih metalnih folija, koji se ispunjavaju vazduhom. Tehnologija led rasvete pomogla je da nameštaj na naduvavanje dobije novu dimenziju. Sada može i da svetli u mraku.

SA PLAŽE U DNEVNI BORAVAK Osim na plaži ili na kampovanju, nameštaj na naduvavanje može u stanu ili dvorištu da bude alternativa za klasičan nameštaj. Njegove prednosti su udobnost, lako se pere i pakuje, lagan je, lako prenosiv i nije skup. Arhitekta Oskar Zieta razvio je posebnu tehnologiju kojom izrađuje nameštaj od naduvanih metalnih folija, a Marsel Vanders je dizajnirao stolicu napunjenu vazduhom, izrađenu tehnologijom za plastične flaše.

NAMEŠTAJ U SVIM OBLICIMA Sofe, kreveti i stolice na naduvavanje samo su deo spektra elemenata koji su zanimljivi za opremanje doma. Kreativni dizajneri osmislili su i lampe, pregrade, čiviluke...Sasvim prozirne ili u živim bojama fotelje na naduvavanje unose vedrinu u svaki prostor, podsećajući da život može da bude i zabavan.

Izvor: Smedia.rs