Kako da zelenom bojom osvežite dom


Kako da zelenom bojom osvežite dom

Zelena je boja obnove i rasta, ona smiruje. Zbog njenih karakteristika dizajneri je vole i često koriste pri uređenju enterijera.

Dolazi u raznim tonovima, od svetlo-zelene do tamno-zelene boje smaragda. S obzirom da je zelena boja neutralna, slaže se sa gotovo svim bojama. To je jedan od razloga zašto je lako koristiti zelenu boju pri uređenju enterijera.

Zelena u kombinaciji s drugim bojama

Zelena se slaže sa gotovo svim drugim bojama, u nastavku ćemo navesti nekoliko primera:

Zelena i bela: sveža, veoma prijatna kombinacija. Moraćete da koristite mnogo različitih uzoraka kako bi ova kombinacija postala zabavna i vesela. Zelena i smeđa: kombinacija ove dve boje podseća na prirodu. Korištenjem različitih nijansi zelene u kombinaciji sa smeđom stvorićete izrazito prijatnu atmosferu.

Zelena i crvena: najčešće se koristi prilikom ukrašavanja za Novu Godinu. Tokom godine izbegavajte jarke kombinacije ove dve boje.

Zelena i ružičasta: jedna od najčešćih kombinacija boja. Koristite svetlo-zelenu u kombinaciji s ružičastom. Dodajte malo zlatne za postizanje glamuroznog izgleda.

Zelena i crna: tamno-zelena u kombinaciji sa crnom izgleda luksuzno i prefinjeno.

Zelena i žuta: mlado i vitalno. Svetlo-zelena i žuta izvrsna su kombinacija, posebno u dečjim sobama. Dodajte malo bele kako ne bi bilo previše šareno.

Zelena i plava: ako su dovoljno dobre u prirodi, zašto se ne bi slagale i u vašem domu? Plava i zelena boja odlična su kombinacija, bez obzira da li su u pitanju tamni ili svetli tonovi.

Ako želite veliki prostor da učinite prijatnim, koristite tepihe ili zidove zelene boje.

Zeleni nameštaj uvek izgleda dobro. Setite se samo koliko ima tkanina u zeleno-beloj kombinaciji.

Ako niste sigurni gde i kako da upotrebite zelenu boju, pokušajte sa zelenim detaljima.

Nekoliko dobro pozicioniranih vaza ili razbacanih jastuka ili prekrivač osvežiće vaš dom.

Izvor: Zena.blic.rs