Kakav stočić bi odgovarao vašoj dnevnoj sobi


Kakav stočić bi odgovarao vašoj dnevnoj sobi

Stočić je važan deo nameštaja u svakoj dnevnoj sobi pošto i on, pored drugih detalja, daje pečat prostoriji. Važno je da bude dizajniran tako da bude funkcionalan, da odgovara dimenzijama sobe, ali i bojama i materijalima koji u njoj preovlađuju. Uz naše savete uspećete da odaberete stočić koji najviše odgovara vašem dnevnom boravku.

Uskladite dimenzije
Pre nego što krenete u kupovinu stola, izmerite dužinu postojeće garniture za sedenje. To je važno pošto stočić ne sme da odudara ni veličinom ni visinom u odnosu na deo za sedenje pošto zajedno čine jedinstvenu celinu. Od garniture koju imate stočić treba da bude viši najviše pet centimetara, a njegova širina ne sme da prelazi dve trećine njene dužine.

Stakleni za male sobe
Stakleni sto vizuelno povećava prostor, te je i najbolje rešenje za malu sobu. Odlično se uklapa uz nameštaj jarkih boja. Međutim, nezgodan je za održavanje zbog krhkog stakla, te je neophodno da budete naročito oprezni. Na staklu se vidi i najmanja flekica, što znači da ćete ga mnogo češće brisati od drvenog stola.

Praktične pregrade
S crvenim stočićem dom izgleda toplije. Takav sto, međutim, zahteva da ostatak nameštaja u sobi bude kontrastnih boja u odnosu na crvenu. Sto s pregradama i poličicama takođe je veoma praktičan jer dobro dođe za odlaganje knjiga, omiljenih časopisa ili raznih sitnica. Stočići od ratana i trske još nisu izašli iz mode, ali oprez s njima pošto ne idu uz klasične garniture za sedenje.

Izvor: Zena.Blic.rs