Ideje za savršene poklone za useljenje


Ideje za savršene poklone za useljenje

Šta da poklonite prijateljima koji počinju zajednički život i useljavaju se u novi stan.

Mladim parovima itekako je potrebna pomoć u osnovim životnim potrepštinama, a čak i ako nije, uvek će im nedostajati detalji koji će ulepšati stan, a koje sebi u početku definitivno neće moći da priušte. Zato su ovde prijatelji koji raznim sitnicama mogu da pomognu da im početak zajedničkog života bude što prijatniji.

Kada se neko useli u novi stan pa nas pozove u njega, pristojno je doneti poklon za useljenje, čak i ako je reč o običnoj flaši vina ili nekoj biljci. Međutim ako želite da vaš poklon bude originalan i koristan, pokušajte da poklonite neke od sledećih.

Svakako bi trebalo izbegavati kupovinu raznih slika, vaza ili svećnjaka. Slike je vrlo nezahvalno kupovati ako stvarno ne znamo ukus osobe kojoj dolazimo u stan, a ako je reč o dobrim prijateljima, želite li stvarno da sliku kače svaki put kad vi dolazite, a pošto odete vrate je iza ormara? Vaza su verovatno nasledili gomilu od baka, kuma i tetaka, a svećnjaci su nam potrebni možda jednom godišnje kad nestane struje, a inače samo nepotrebno zauzimaju prostor.

Prisetite se šta taj par voli da radi. Ako uživaju u kuvanju, bazirajte se na kuhinjske predmete i aparate.

* Električni slanici verovatno im nisu preko potrebni, ali priznajmo da su nam svima fora i svako bi hteo da ima jedan takav. Danas postoje u prekrasnim oblicima i bojama, a teško da će sebi jedan mladi par kupiti ovako nešto. Ako niste obožavatelj modernog, postoje i prelepi porculanski slanici savršeni za mlade parove, kao što su svinjica koje se dotiču njuškama i izgledaju vrlo zaljubljeno ili pak onih već dobro poznatih koje se grle.

* Dobar set noževa svakome će dobro doći, ali pripazite na ono praznoverje kojem su nas učile mame i bake i svakako uzmite bar jedan dinar na odlasku (za neupućene, noževi se navodno ne poklanjaju nego se moraju "otkupiti").

* Možemo pretpostaviti da je par iz roditeljskog doma uzeo nekoliko različitih tanjira, čaša i šoljica koji su ostatak polurazbijenih i nekad lepih setova, pa nije na odmet kupiti im lepi set koji ne moraju svakodnevno da koristite, ali ga mogu izvaditi u posebnim prilikama.

* Insistirate li na nekoj biljci, pun pogodak moglo bi da bude nekoliko manjih saksija sa začinskim biljem.

* Kupatilo je vrlo kreativno mesto za kupovinu poklona. Ako nemate dovoljno novca za set peškira, možete im kupiti dva s njihovim imenima, a ako se slučajno dogodi da nema njihovih imena, možete napraviti i foru i namerno im kupiti peškire s imenima vrlo sličnim njihovima.

* Lepšem delu para možete kupiti bade mantil ili neki lepi set mirisnih kupki, a jedno lepo ali jednostavno kuptilsko ogledalo nije naodmet. Čak i ako ga imaju, uvek ga mogu staviti u spavaću sobu (možda i na plafon ili unutar nekog ormara.

* Setovi s čašama za četkice i držačem za sapun uklopiće se u svačije kupatilo. Lepa zavesa za tuš takođe može dobro doći i ako je imaju; to je nešto što se menja svakih nekoliko meseci, a setiće vas se sa smeškom kada je budu postavljali jer ste im smanjili nepotreban trošak.

* Mnogim parovima na početku zajedničkog života često nedostaje mesta, naročito ako ih tek čeka kupovina ormara. Ako znate da je to konkretan slučaj, možete im kupiti velike ukrasne kutije ili staromodne kofere koji će im poslužiti za prvu ruku, a puno će lepše izgledati od običnih kartonskih.

* Posteljina je dobrodošla, ali nemojte biti zli i pokloniti im vašu kič posteljinu koju ste nasledili od babe, nego im kupite neku lepu jednobojnu koju im neće biti neprijatno da stave na krevet. Doduše, pripazite na dimenzije kreveta za koje je potrebno raspitati se unapred.

* Lep zidni sat nije nešto što će svaki par priuštiti sebi kad se tek useli, a postoje moderni i univerzalni satovi koji se mogu kupiti čak i ako ne znate nečiji ukus. Slična stvar važi i za ukrasne lampe, samo nemojte da bude prekičasta ili pak prevelika, naročito ako je reč o malom stanu, savetuje Female.

* Umesto ružnih staklenih okvira za slike budite malo darežljiviji i kupite im digitalni ram.

* Ima i vrlo lepih i originalnih otirača za cipele, a to je poslednje na šta će par misliti tokom useljenja.

Budite praktični i korisni pa kupujte od srca i u skladu s finansijama. A najbitnije je da vas se par jednog dana kada će koristiti ono što ste mu kupili priseti sa smeškom, a ne kiselim osmehom i pitanjem "A gde da sakrijem ovo?".

Izvor: Smedia.rs