Ideje za moderno i funkcionalno opremanje kuhinje


Ideje za moderno i funkcionalno opremanje kuhinje

Kuhinju uvek možete uraditi na jedan od standardnih načina bez prevelikog razmišljanja o nekim novim idejama. Tokom vremena prosto se zasitimo raznih, istih ili sličnih rešenja i često odustajemo od predviđenih planova. Međutim, ukoliko razmišljate o novoj kuhinji ili o zameni stare, pred vama je nekoliko zanimljivih predloga koje možete prilagoditi vašim potrebama.

Zelena oaza - Neobična bela kuhinja smeštena je u zeleni ambijent sa šarenim detaljima na zidovima. I sve bi delovalo obično da u sredini nije postavljen radni pult u mega dimenzijama sa sudoperom. Prednost ovog rešenja je u većoj radnoj površini i mestu za odlaganje stvari, kao i mogućnosti obedovanja za pultom i okupljanja porodice.

Prostrana kuhinja - Ukoliko imate prostora za malo komotniju kuhinju, onda bi svakako bilo dobro da ubacite u njen središnji deo i polukružni pult za sedenje u vidu četvrtine kruga, koji će vam biti koristan za rad, ali i za doručak i okupljanje porodice. Ovaj sto u beloj boji i na malo većoj visini biće pravi ukras.

Preklopljeni pult - Originalno rešenje u manjoj kuhinji. Deo radnog pulta čistih pravolinijskih formi biće odličan za obedovanje, ali i kao potrebna površina u prostoru. Sve je izvedeno u kombinaciji zebrano furnira i bele boje koji daju odličan kontrast.

Igre sa svetlom - Središnji pult vam može poslužiti i za postavljanje grejne ploče s aspiratorom iznad nje. Mnogi vole ovo mesto za kuvanje jer je oslobođeno sa svih strana i mogu nesmetano da se posvete kulinarskim specijalitetima. U produžetku možete postaviti pult za ručavanje na visini od 72 cm, a deo iznad njega ukrasite sa više lustera na različitim visinama.

Izvor: Zena.Blic.rs