Gde da smestite psa?


Gde da smestite psa?

Sigurno ne želite da vaš ljubimac "prisvoji" svaku fotelju u kući i ostavlja dlake i prljavštinu, zato mu napravite kućicu u kojoj će da uživa, gde mu je udobno i toplo, a za to vam ne treba mnogo novca i vremena. Evo nekoliko ideja..
Ljubitelji pasa često su u dilemi gde da smeste svog ljubimca, posebno ako je stan mali? To je uglavnom i presudan faktor u donošenju odluke. Kuče u domu je velika radost za sve ukućane, posebno za najmlađe, ali važno je da mu se pronađe adekvatan prostor gde će da spava i boravi tokom dana. Sigurno ne želite da vaš ljubimac "prisvoji" svaku fotelju u kući i ostavlja dlake i prljavštinu, zato mu napravite kućicu u kojoj će da uživa, gde mu je udobno i toplo, a za to vam ne treba mnogo novca i vremena. Evo nekoliko ideja...

* Stari, veliki kofer koji više ne koristite, obložite mekim jastucima. Možete da ga smestite i u spavaću sobu blizu vas. Naučite psa da noću spava u njemu, a preko dana ga zatvorite i sklonite od pogleda, na primer ispod kreveta.

* Iskoristite otvorene komade nameštaja poput stočića ili niskih ormara, ubacite u njih meke jastučiće.

* Postavite jastuke u pletenu korpu-stočić, koju možete lako da premeštate po kući ili iznosite na terasu i u dvorište kada je lepo vreme. Pas će tako imati svoj kutak, a vi nećete praviti izmene u kući * Kutak za kucu možete da napravite ispod stepeništa ili u kupatilu.

o Manjeg psa možete da smestite u kućicu u obliku rolne, koja ne zauzima mnogo mesta.

* Zakačite konopce na tavanicu, uvežite ih na krajevima, na visini koja odgovara vašem ljubimcu i stavite jastuče.
Izvor Novosti.rs