Fotelja - ukras dnevne sobe


Fotelja - ukras dnevne sobe

Ključni komad nameštaja koji može da "oživi" enterijer, ali i da ga umiri.
Da odabir fotelje može da bude pravi izazov, znaju oni koji su nedavno renovirali dom, posebno dnevnu sobu. To je ključni komad nameštaja koji može da "oživi" enterijer, ali i da ga umiri. Fotelja mora stilski da podrži ostale elemente, ali i da se vizuelno izdvaja. Kada krenete u salon nameštaja, razmišljajte o celokupnom ambijentu, podovima, boji zidova, osvetljenju, detaljima...

Fotelja mora da upotpuni dvosed, trosed ili sofu, ali je interesantnije rešenje da izaberete model koji je potpuno drugačiji, onaj koji će da "odskače". Na taj način kontrast naglašava sve komade nameštaja, pa tako neugledni, platneni kauč možete odlično da "uparite" sa tamnom, kožnom foteljom. Detalji poput neobičnih nogara i rukohvata tada još više dolaze do izražaja. Dobar izbor ćete napraviti i ako nasuprot glatkog dvoseda stavite fotelju sa raskošnom presvlakom (suknjom).

Ipak, najvažnije je da vodite računa o njenoj svrsi, da li ćete na njoj stalno sedeti ili će biti ukras u uglu sobe? Luksuzni mebl će biti efektan samo ako se fotelja retko koristi. Ali, ako imate malu decu, bolje je da odaberete praktičniji materijal koji se lakše održava. Osim toga, obratite pažnju i na položaj naslona, dubinu i širinu sedišta, jer od toga zavisi udobnost. Ukoliko planirate da je zatrpate jastucima, birajte prostranije modele. U trendu su art deko i retro stilovi, koji odlično izgledaju na foteljama.
Izvor Novosti.rs