Fini materijali trend ove sezone


Fini materijali trend ove sezone

U dekoraciji doma značajnu ulogu imaju i tkanine, a ove sezone dekorateri su akcenat stavili na fine i nežne materijale. Prekrivači, jastuci, tepisi, zavese oplemenjuju ambijent, često više doprinose lepoti u prostoru nego luksuzni nameštaj i skupoceni tehnički uređaji, zato je bitno da obratite naročitu pažnju na ove detalje.

U prethodnim sezonama aktuelni su bili različiti veštački materijali, prava i ekološka koža, plastika, najlon, guma... koji su zanimljivo delovali u super modernim ambijentima. Međutim, nećete da pogrešite ukoliko stambeni prostor osvežite plišom, satenom, svilom ili najfinijim pamukom i lanom, jer će 2012. godinu da obeleže upravo ovi materijali.

Vrlo efektno deluju na garnituri za sedenje, trpezarijskom stolu ili na prozoru kao zavesa i draperija, pa čak i na zidovima kao tapete sa teksturom. Sa njima će dom biti maksimalno udoban, a svaki kutak u njemu biće ušuškan i prijatan.

Stručnjaci savetuju da tkanine nikada ne birate na osnovu toga koju boju ili dezen volite, već da nastojite da ih uklopite u ambijent prostorije kojoj su namenjene. Tako bi za dnevnu sobu prednost trebalo dati vedrim nijansama, jarkim bojama i živopisnim uzorcima, a za spavaću pastelnim tonovima.

U zavisnosti od toga koji stil uređenja preferirate, dekorateri naglašavaju da svila više dolazi do izražaja u klasičnom enterijeru, a pliš u modernijem, kao kontrast "hladnom" staklu ili metalu.

Izvor: Novosti.rs