Egzotični detalji u savremenom domu


Egzotični detalji u savremenom domu

U evropskim domovima trend ovog leta je orijentalni stil u modernom ambijentu. Za razliku od klasičnih azijskih i bliskoistočnih načina uređenja koji neodoljivo podsećaju na enterijere u tom delu planete, novi stil predstavlja kombinaciju modernog i rustičnog, mešavinu Istoka i Zapada.

Egzotična nota se naglašava kroz pažljivo odabrane detalje, marokanski rezbareni čajnik na neobičan način dolazi do izražaja kada je na super modernom stolu, dok orijentalni jastuci i prekrivači deluju neobično na savremenoj garnituri za sedenje sa anatomskim sedištem, a baldahin u spavaćoj sobi kreira nestvarnu atmosferu iz "hiljadu i jedne noći".

Ukoliko vam se dopada moderan orijentalni stil, obratite pažnju na savete dekoratera, a oni upozoravaju da ne preterujete sa detaljima.

Za početak, možete dom da oplemenite malim persijskim tepihom koji će privući poglede ako krasi pod ispod trpezarijske garniture kombinovane od metala i plastike.

Modernu kuhinju i kupatilo možete da osvežite velikim rustičnim lusterom od gvožđa, a dnevnu sobu malim dekorativnim kavezom u kojem, osim ptice, na Orijentu stavljaju i posude sa svežim cvećem i ukrasne predmete.

Oslikane kutije i škrinje, paravani, murali, kovano gvožđe takođe su specifični za istočne domove, a poseban šarm postići ćete palmama, dekorativnom maslinom i drvetom limuna u saksiji.

Zidovi jarkih boja su okosnica bliskoističnog dekora, međutim oni izazivaju jaku emociju i vizuelni utisak, pa se preporučuju samo ukoliko dom ne obiluje detaljima u boji.

Istočni način uređenja unosi opuštenost i romantiku, koja je i te kako poželjna u super modernom evropskom domu.

Izvor: Novosti.rs