Efikasni načini da uklonite fleke od kamenca


Efikasni načini da uklonite fleke od kamenca

Postoje mnogi sredstva za uklanjanje fleka sa lavaboa, kada, tuševa... Međutim, većina sadrži hemikalije koje su štetne za ljudski organizam. Evo nekoliko prirodnih ali efikasnih načina da se rešite dosadnog kamenca.

SLAVINE
Istrljajte slavine korom limuna. Zatim potopite nekoliko papirnih ubrusa u sirće i obmotajte ih preko slavine. Neka odstoji sat vremena, a onda isperite.

TUŠEVI
Skinite tuš i potopite ga u sirće. Neka odstoji nekoliko sati, pa ga istrljajte sunđerom i nakraju isperite. Istu stvar možete da probate i sa belim vinom.

KADA I WC ŠOLJA
Jedna konzerva Koka – Kole može da učini čudo za fleke na kadi i WC šolji. Pospite i ostavite sat vremena, a onda isperite.

MAŠINA ZA PRANJE SUDOVA
Sipajte čašu belog sirćeta u mašinu za sudove i uključite je neka odradi ceo ciklus prazna. Radite to bar jednom mesečno kako bi izbegli naslage kamenca.

APARAT ZA KAFU
Napunite rezervoar za vodu sa sirćetom i uključite aparat. Zatim ponovite još dva puta ali koristeći samo običnu vodu.

STAKLARIJA
Da izbegnete bele tačkice i mrlje na čistim čašama pre ispiranja možete da ih potopite u sirće na petnaest minuta. Isti postupak možete da koristite za pranje drugih staklenih predmeta, pa čak i naočara.

Izvor: Smedia.rs