Dizajnirana postolja i TV komode


Dizajnirana postolja i TV komode

Poslednje generacije TV prijemnika, skupoceni modeli izuzetnog dizajna i performacija ne mogu da dođu do izražaja ako nisu u moderno opremljenom dnevnom boravku i na adekvatnom postolju.

Stalak za plazmu i LCD monitor postao je pitanje prestiža, pa dizajneri iz sezone u sezonu kreiraju sve "luđe" modele, koji bojom i oblikom mogu da isprate nove generacije televizora.

Ogromne i tanke ekrane nije uvek lako uklopiti u ambijent, jedno od rešenja je da se fiksiraju na zid, a njihovu atraktivnost dodatno će da naglase moderna zidna postolja.

U trendu su modeli od stakla u boji, transparentne plastike ili medijapana. Kada su boje u pitanju, lakovana bela i crna su najtraženije jer se lako uklapaju u enterijer i prate sjajni okvir plazma ili LCD modela.

Ipak, dekorateri predlažu vlasnicima koji baš žele da ponosno istaknu svog elektronskog "ljubimca" da u zavisnosti od enterijera odaberu jarku nijansu crvene, narandžaste, ljubičaste ili zelene.

U savremeno uređeni ambijent odlično će da se uklope zidna postolja i podne TV komode od metala srebrne nijanse, ali ona uglavnom ne deluju ni približno atraktivno kao staklo ili plastika. Zato se ovi materijali posebno preporučuju u velikom i osvetljenom dnevnom boravku, gde je ponekad neophodno da se TV kutak organizuje u sredini prostorije.

Dekorativni stakleni i plastični panoi koji omogućavaju rotiranje TV-a su idealni jer vizuelno ne opterećuju prostor. I podni TV stalak može da izgleda moderno ukoliko je transparentan i neobičnog oblika, a prednost je što može da se pomera i eventualno obavlja druge funkcije, na primer, da bude polica za knjige, časopise, diskove.

Izvor: Novosti.rs