Dah Orijenta u kući


Dah Orijenta u kući

LAMPE
Sledeći orijentalni duh prilikom uređenja kuće, zaboravite na centralnu rasvetu. Umesto toga, po ćoškovima dnevne sobe rasporedite više manjih lampi s neobičnim mozaicima

ŽIVOPISNI TEPISI
Svaka priča o orijentalnom stilu i njegovom luksuzu nezamisliva je bez čuvenih persijskih tepiha. Ovi tepisi vrhunskog kvaliteta ručno su rađeni, pa su zbog toga i skupi. Umesto njih možete kupiti i prostirke s orijentalnim motivima.Osim što predstavljaju ukras na podu, orijentalne tepihe mnogi posmatraju kao prava umetnička dela koja su prožeta religioznim motivima.

JARKI DETALJI
Ako ne volite jednostavnost i monotoniju boja u modernom minimalističkom stilu, uredite kuću u orijentalnom stilu ili bar iskoristite živopisne detalje koji su za ovaj stil karakteristični. Obavezne boje su crvena, kao simbol sreće, radosti i zdravlja, kao i narandžasta, jarkožuta i zelena.

STOČIĆ
napravljen od raskošno izrezbarenog drveta odličan je izbor za dnevnu sobu. Ne zaboravite na jastuke jarkih boja jer je njima posvećena velika pažnja u orijentalnom stilu DRVENE I NISKE KOMODE U orijentalnom stilu s nameštajem nema preterivanja, a komode i stočići su uglavnom niski. Dominira tamno drvo, koje izgleda raskošno jer je izrezbareno i najčešće je lakirano.

Izvor: zena.Blic.rs