Cveće na nameštaju


Cveće na nameštaju

Hit ovog leta su cvetovi svih vrsta, veliki i mali, različitih nijansi i oblika, pa su kreatori nameštaja zidove, fotelje i trosede "pretvorili" u bašte. Već na prvi pogled poziva na romantične trenutke

Ljubitelji cveća verovatno poseduju bar jedan komad nameštaja floralnog dezena, a sada su u prilici da se potpuno okruže ovim motivom. Hit ovog leta su cvetovi svih vrsta, veliki i mali, različitih nijansi i oblika, pa su kreatori nameštaja zidove, fotelje i trosede "pretvorili" u bašte.

Ovaj ljupki dekor već na prvi pogled poziva na romantične trenutke i izaziva prijatna osećanja, a pre svega su mu naklonjene predstavnice nežnijeg pola. Međutim, u diskretnijoj formi i boji, može da se prilagodi i muškom ambijentu.

Mnogima je prva asocijacija na cvetni nameštaj klasika, rustika i etno-stil, odnosno na enterijer u kakvom bi možda uživale dame iz prohujalih vekova, zato su savremeni dekorateri prihvatili ovaj izazov i uspešno ga prilagodili modernom domu. Doduše, crvene ruže u prirodnoj veličini zaista mogu da deluju staromodno na fotelji u bidermajer stilu, ali orhideje, ljubičice, narcisi, bele rade, ljiljani, lale ili margarete na štofu supermoderne garniture za sedenje, nose energiju mladosti i odličan su izbor ne samo za devojačke sobe nego i za dnevni boravak.

Dovoljno je da se ambijent osveži samo jednim detaljem ovakvog motiva, foteljom ili manjom sofom, dekorativnim jastučetom, zavesom, foto-tapetom, lusterom, komodom, stonom lampom, tabureom ili ukrasnim predmetom, pa da ukućani i njihovi gosti osete lepotu i energiju cveća.

Izvor: Novosti.rs