Crna boja u prostoru deluje elegantno


Crna boja u prostoru deluje elegantno

Česte su predrasude o upotrebi crne boje u enterijeru. Međutim, kada je skladno i lepo uklopljena u kontrastu sa drugim materijalima i bojama deluje veoma efektno i elegantno.

Mada ste i dalje skeptični, krajnji rezultat je gotovo uvek uspeh, pogotovo kada posmatrate sve delove enterijera i smelo se suočite sa svojim dilemama. Sledeći primeri prikazuju i njenu malo širu upotrebu, u vidu većih površina i zanimljivih detalja.

MODERNA TRPEZARIJA
U ovom primeru je bitno da se odlučite za akcenat koji ćete izvesti sa stolicama za sedenje u beloj i crnoj boji, kao i sa crnom visećom svetiljkom iznad trpezarijskog stola. Zbog same postavke izaberite sto sa providnom staklenom pločom. Tako ćete naglasiti moderne stolice i viseću lampu, kao i interesantan beli dekor na stolu. Ostatak prostora možete izvesti u pastelnim nijansama, da biste izbegli oštar kontrast sa belom.

DNEVNI BORAVAK
Uvreženo je mišljenje da dnevna soba mora da ima plafon u beloj boji. Zaista se retko odlučujemo na neke eksperimente, već je to sigurno..... beli plafon će učiniti da soba ne deluje nisko, pogotovo ako imate visinu od 250 cm ili 260 cm visine. Igra sa crnom bojom u plafonu, u vidu smelog poteza prenetog sa zida, deluje veoma ekstravagantno, drugačije i izazovno. Oni koji se teško odlučuju na promene, sigurno će zaobići ovu kombinaciju, ali sa belim i drvenim detaljima odlično će izgledati. I vaš prostor više neće biti kao kod vaših prijatelja i rođaka, a možda će neki od njih poželeti i da malo više vremena provedu sa vama. I ono najvažnije, nećete vizuelno smanjiti visinu sobe.

SPAVAĆA SOBA
Mnogi vole promene i zanimljive predloge, ali ih se plaše. Možda bi to kod sebe i uradili, ali kod većine preovladava strah od novoga i nepoznatoga. Međutim ukoliko želite izmene, i izvedete ih, sasvim je normalno da vam je potreban određeni period navikavanja na nove detalje u vašem domu. Takav je primer i sa modernom spavaćom sobom čiji je plafon i pozadinski zid u crnoj boji, a deo iznad kreveta ukrašen spuštenim plafonom u beloj boji. Kada biste čuli ovakav predlog, mislim da biste odmah odmahnuli glavom, ali pošto se sve uklopi sa podom, zavesama, posteljinom u boji i neobičnom rasvetom, sasvim drugačije izgleda.

KUPATILO
Tu sigurno ništa nije novo, crne pločice se dosta postavljaju u kupatilima. Daju im notu elegancije i prefinjenosti, finog stila. Lepo deluju postavljene u pravilnom slogu na zidu iza lavaboa. Ističu prefinjenost ogledala i srebrne detalje na polici za lavabo. Ovu kombinaciju uvek možete koristiti.

Izvor: Zena.Blic.rs