Čipka i nežne boje u ženskom kutku


Čipka i nežne boje u ženskom kutku

Dom bi uvek trebalo da bude po meri njegovog vlasnika, a ukoliko imate svoj ženski kutak, uredite ga tako da boravak u njemu bude pravo uživanje za vas i vaše najbliže. Već na prvi pogled prepoznaje se prostor uređen ženskom rukom, po sofisticiranom ambijentu u kojem preovlađuju pastelne nijanse, diskretne forme i prefinjeni materijali, dok pažljivo odabrani detalji čine savršenu celinu.

Jedna od glavnih karakteristika ženskog dekora je romantična nota, koja se provlači u svakom komadu nameštaja, od poda do plafona. Nežni materijali poput svile i satena, pastelne boje i cvetni dezeni dodatno je naglašavaju.

Čipka kao detalj veoma je popularna poslednjih sezona u enterijeru, deluje atraktivno u svakom prostoru, a može biti zastupljena na nameštaju ili kao motiv na zavesama, tepihu, tapetama, posuđu.

Dame izuzetno cene udobnost, zato će se pobrinuti da svaki komad nameštaja ušuškan dekorativnim tkaninama i jastucima bude oaza mira i lepote. Ipak, vodite računa da ne preterate u dekorisanju doma na ženski način, napravite pravu meru u pogledu boja i ne preterujte sa detaljima, ogledalima, slikama, ramovima, vazama i raznim suvenirima.

Svima će biti jasno da u domu obitava žena ako je na zidu čuveni portret Odri Hepbern, u dnevnoj sobi plišana ljubičasta sofa, na fotelji jastučić sa filigranskim vezom, a na stolu vaza sa ogromnim buketom svežeg cveća.

Izvor: Novosti.rs