Braon boja učiniće vaš dom skladnim i prozračnim


Braon boja učiniće vaš dom skladnim i prozračnim

Nekako uvek se vraćamo tome da su najjednostavnije stvari i najbolje. Bez previše komplikovanja uvek se postiže mnogo više. Verovatno se to odnosi na mnoge sfere u životu, ali i svakako na enterijer i vaše životno okruženje. Često vidimo kod prijatelja novine koje su uneli u svoj dom po pitanju novih komada nameštaja i bojenja zidnih površina. Nije retko da i svaka prostorija ima drugu boju. A vi baš volite umerenije stvari, praktične ideje i .........braon boju.

Braon boja spada u red mešanih boja, zatvorenijih, koje daju malo strožije prostore. Skoro uvek se vezuje za klasiku i drvene komade nameštaja, međutim upotrebljena na pravi način, neće opteretiti vaš prostor, već ga naprotiv učiniti veoma skladnim i prozračnim. Ukoliko niste sigurni šta biste uradili u svom domu, sledeći primeri pokazuju veoma elegantna rešenja u kombinaciji sa ovom bojom. Postići ćete dobru umerenost i kvalitetan ambijent. Ničega previše ni premalo, jedna lepa ravnoteža i harmonija. U ponudi je i veliki izbor različitih tonova za potamnjivanje drvenih komada nameštaja u tamnije braon nijanse, počev od tamnog oraha do lešnika, karamel tonova... Braon boja korišćena u ambijentima u kombinaciji sa belom je uvek pun pogodak i deluje vrlo prefinjeno.

DNEVNI BORAVAK
Niste sigurni da li biste se opredelili za klasiku ili moderan dizajn, imate određene komade nameštaja u tamnijem drvetu. Vaša dnevna soba će odlično izgledati sa belo bojenim zidovima i plafonima. Ukoliko razmišljate o novim opcijama, opredelite se za pod od mermera ili keramike u beličastim nijansama. Unutrašnja vrata takođe izvedite u beloj boji i sa zastakljivanjem. U plafonu možete postaviti jednostavniju gipsanu lajsnu, i onda sve upotpuniti sa nameštajem u braon tonovima. Sklad postignut sa smeđim i braon nijansama na tepihu i sofi za sedenje, biće fantastično uklopljen u belinu prostora. Sve je prozračno, lagano i odiše svežinom. A to je postignuto samo sa korišćenjem dve boje i njihovih nijansi.

TRPEZARIJA
I ovde se možete poigrati sa tonovima bele i braon boje. Za promenu zidove izvedite u finoj smeđoj nijansi, sa provučenim belim lajsnama u podu i oko većih otvora. Opredelite se za glamurozan trpezarijski sto malo klasičnijeg dizajna, ali u beloj boji i obavezno visokog sjaja. Drvene stolice takođe u beloj boji, mogu imati prošupljene naslone i tapacirana sedišta sa braon motivima i šarama. Opet ste ostali dosledni pri korišćenju samo dve boje i njihovih različitih nijansi.

SPAVAĆA SOBA
Verovatno Vam ne bi palo na pamet da je uradite u braon tonovima. Međutim u spavaćim sobama ova boja deluje smirujuće i opuštajuće, te se slobodno možete odlučiti za postavljanje draperija na staklenim površinama u čokoladnim nijansama, tapaciranje uzglavlja kreveta u braon koži, do smelog dekorisanja zidova sobe smeđim tonovima sa belim stilizovanim drvećem. Sigurno ćete u ovakvoj spavaćoj sobi naći potreban mir i ravnotežu.

Izvor: Zena.Blic.rs