Biljke vole da "piju" pivo, kafu i mleko


Biljke vole da "piju" pivo, kafu i mleko

Kozmetički tretman bananom ili nemasnim mlekom očistićete i ubrzati rast lišća vaše omiljene biljke. Za zalivanje u vodu dodaje malo mineralne vode, talog kafe ili čaj i imaćete bujnu i zdravu vegetaciju u svom stanu.

Čišćenje listova od prašine zahteva posebnu pažnju jer različiti tipovi biljaka različito reaguju na određene metode.

PRSKANJE KIŠNICOM
Nećete pogrešiti ako što češće biljku poprskate kišnicom ili destilisanom vodom. Hemikalije iz vodovoda nisu dobre za biljke, pogotovo one mlade. Za biljke s mekim listovima (bršljan, filadendron i geranije) poprskajte vodu po lišću tri puta nedeljno i to i s donje strane.

PAMUČNA KRPA ZA "DLAKAVCE"
Biljke s dlakavim listovima čiste se pamučnom krpom namočenom u kišnicu ili destilovanu vodu. Možete koristiti i mekanu četkicu. Pri četkanju stavite dlan ispod lista kako biste izbegli oštećenje. Veće listove bez dlačica možete povremeno oprati sunđerom.

KORA OD BANANE ZA GLANC
Zbog aminokiselina koje podstiču rast čišćenje listova biljke korom od banane je za biljke svojevrstan "kozmetički tretman s hranjivom kremom".

KISELA VODA
Biljke se hrane i preko korena, pa će oživeti ako ih zalivate vodom u koju ste dodali malo kisele vode, kesicu čaja ili taloga kafe. Može da prođe i pivo- u razmeri voda i pivo 1:1.

ZA BILJKE DIJETETSKO MLEKO
Biljke dobro reaguju ako pri čišćenju u vodu dodate malo nemasnog mleka. Tom mešavinom operite pojedinačno i svaki list s obe strane. Voda s mlekom listovima će dati blistavi sjaj. Mleko mora da bude nemasno, jer u suprotnom začepljuje pore listova.

Izvor: Zena.Blic.rs