5 rešenja za veći toalet


5 rešenja za veći toalet

Kako da u malom kupatilu iskoristite svako ćoše? Napravite ormariće po meri, postavite veliko ogledalo i police od poda do plafona, najbolje one plitke, koje se smeštaju iza WC šolje.

Retki su srećnici koji se mogu pohvaliti da imaju veliko kupatilo u stanu. Ipak je više onih koji maštaju o kom kvadratu više u svojoj maloj oazi za opuštanje. Međutim, i malo kupatilo može da bude funkcionalno i lepo ako pametno iskoristite svako ćoše i poigrate se bojama. Minimalna optimalna dimenzija kupatila, koja osigurava pravilan i funkcionalan raspored svih potrebnih elemenata iznosi četiri metra kvadratna.

PRIMENITE OVE TRIKOVE
1. Staklena vrata na tuš-kabini optički povećavaju prostor u kupatilu, a ukoliko insistirate na kadi, odlučite se za manju ugaonu varijantu. 2. Ne stavljajte tamne pločice ili detalje. Jarke boje na zidovima u kupatilu daće osećaj živosti i učiniće prostor većim. 3. Postavite onoliko veliko ogledalo koliko za to imate prostora. Odraz prostorije u ogledalu učiniće vaše kupatilce većim nego što zaista jeste. 4. Kupite WC šolju i monoblok manjih dimenzija jer ćete tako prostor na zidu osloboditi za police i ormariće. 5. Prostor u kupatilu vizuelno ćete učiniti većim i ako samo kupite podne prostirke i zavese veselih desena.

NAPRAVITE ORMARIĆE PO MERI
Pre nego što krenete u akciju sređivanja vašeg kupatila dobro obiđite sve radnje koje prodaju opremu za kupatila. Ako ne pronađete ormariće koji bi se uklopili u vaše kupatilce, najbolje je da ih napravite po meri. Možete da ih postavite tako da se uklapaju i pokrivaju vodokotlić jer ćete tako maksimalno iskoristiti prostor. Dobro rešenje jesu i ormarići čija su vrata zapravo ogledala.

POLICE OD PODA DO PLAFONA
U vašem malom kupatilu police za peškire i kozmetiku postavite od poda do plafona, a ukoliko želite, možete ih ofarbati i u neku veselu boju i tako učiniti prostor lepšim. Idealno rešenje za manja kupatila jesu i tuš-kabine jer zauzimaju manje prostora od klasične kade. Kao prednosti tuš-kabine prodavci navode i znatno manju potrošnju vode, jer se u kabini manje zadržavate.

I KOMODA I LAVABO
U poslednje vreme pravi hit su kupatilski ormarići koji imaju ugrađen lavabo. Em su lepi, em ne koštaju mnogo, a moći ćete da u njih odložite sve ono što ne želite da se vidi u vašem kupatilu. Pravi ukras u vašem kupatilu biće i stakleni lavabo s tim što je on malo skuplji i zahtevniji za održavanje. Ispod lavaboa stavite i korpu za veš, a ukoliko zaista imate minijaturno kupatilo, možete postaviti i ugaoni lavabo.

Izvor: Zena.Blic.rs