4 saveta za ekološki san


4 saveta za ekološki san

Spavaća soba uredite u skladu s prirodom uz pomoć recikliranih materijala, organskih boja, prirodnih tkanina i po mogućnosti sa što manje elektroničkih uređaja. Nikako je ne čistite jakim hemikalijama, već se opredelite za sirće, so i sodu bikarbonu. Ovo su saveti da imate "ekološki" angažovanu spavaću sobu.

UKRASITE SOBU BILJKAMA
Postavi u spavaću sobu biljke. Osim u uspostavljanju prijatnog ugođaja, mnoštvo različitih biljaka u sobi pomaže u osvežavanju vazduha.

IZBACITE ELEKTRONIKU
Danju "pustite" što više sunčevih zraka, a noću koristite najjednostavniju lampu niske potrošnje. Izbacite TV i laptom, radio-budilnike. Umesto klima uređaja, koristite ventilator.

EKOLOŠKI KREVET
Za početak, nabavite organske dušeke. Na tržištu postoje stopostotni organski madraci napravljeni od prirodnog lateksa, bambusa ili pamuka. Tkanina od bambusa je sjajan materijal za posteljinu, jer zbog svojih antibakterijskih svojstava pomaže i kod astme i alergija. Neka ovo budu smernice i za vaš izbor jastuka, prekrivača, jastučnica.

KREČITE ORGANSKIM BOJAMA
Odaberite omiljenu nijansu ekološke boje i njom okrečite zidove spavaće sobe. Zavese neks budu od prirodnog materijala. Možete da dodate kao ukras ramove za slike.

Izvor: Zena.Blic.rs