Višenamenski nameštaj je spas

Da mali stan ne biste zatrpali, birajte komade nameštaja koji za čas mogu da promene namenu. Tabure možete da koristite i kao stočić i za sedenje, ali i za odlaganje stvari.

SILAZITE NIZ FIOKE
U poslednje vreme, posebno u manjim stanovima, stepenišni ormani ili cipelarnici postaju nezamenljiv komad visenamenskinameštaja.
Svaka stepenica predstavlja zapravo fioku za sebe, koju možete koristiti za odlaganje obuće ili za smeštanje stvari koje ne koristite često. Na taj način maksimalno možete iskoristiti prostor, a pri tom ćete podrum ili ostavu osloboditi za druge stvari. Stoga, prostor ispod stepenica nemojte smatrati „mrtvim“, već ga iskoristite za život gomile sitnica, kojim nikako da nađete mesto.

 

STARE I PRAKTIČNE ŠKRINJE
Ukoliko imate staru škrinju vaše bake, nemojte je zanemariti. Prelakirajte je ili ofarbajte u neku boju i iskoristite za odlaganje vansezonske garderobe ili posteljine. Možete da je stavite ispod kreveta u spavaćoj sobi ili u neki drugi kutak, gde će doći do izražaja. U svakom prostoru ona može biti atraktivan detalj.

MOĆNI TABURE
Taburei se mogu koristiti i za sedenje i za odlaganje stvari. Danas postoji veliki izbor taburea s poklopcem, u koje možete smestiti sve ono što ne možete da udenete u plakar ili npr. tašne, kape i šalove…
Ima i taburea na čijoj su spoljnoj strani i dodatni tekstilni džepovi ili ugrađeni metalni i drveni nastavci koje možete koristiti za odlaganje časopisa i novina. Idealan je komad nameštaja za male stanove jer ne zauzima mnogo prostora, a osim za sedenje može da posluži i kao stočić.
ČAS KREVET, ČAS IGRALIŠTE
Iako ih danas u kući retko ko ima, zidni kreveti i te kako štede prostor. Mehanizmom su pričvršćeni za zid, pa kad ih koristite za spavanje, samo ih otvorite, a kada su sklopljeni, sakriveni su u maski koja sa spoljne strane izgleda kao orman. I tada prostor možete koristiti za druge aktivnosti.
I ZA SEDENJE I ZA SPAVANJE
Sofe na razvlačenje idealne su za sve one kojima nedostaje još jedna spavaća ili gostinska soba. Ukoliko pametno birate, kreveti na razvlačenje mogu biti udobni i za sedenje i za spavanje. Posebno su pogodni za male dečje sobe jer, kad se sofa tokom dana sklopi, deca imaju više prostora za igru. Takav krevet je zgodan i za prvu pomoć, kad vaše dete želi da ugosti nekog drugara.

Izvor: zena.blic.rs

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Višenamenski nameštaj je spas, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Be the first to comment on "Višenamenski nameštaj je spas"

Leave a comment

Login