Šta vaš dom govori o vašoj ličnosti

Da li je u vašoj kući sve pod konac ili vlada totalni haos u kome ponekad ni vi ne uspevate da se snađete? Pronađite u ovim opisima onaj koji najviše odgovara vašem životnom prostoru i saznaćete nešto više o sebi.

zena

VAŠA KUĆA JE U HAOSU

Uprkos tome što se stalno zaričete da ćete ubuduće svaku stvar držati na mestu, opšti nered je prvi utisak koji se stiče kad se kroči u vaš dom. Krema za noć ponekad završi na radnoj ploči u kuhinji, cipele u uglu dnevne sobe, računi ispod gomile starih novina, a vi zato uvek kasnite s plaćanjem!
KAKVI STE VI
Kada je izražena, sklonost ka neredu ukazuje na nepostojanje „unutrašnjeg roditelja“ ili odbijanje da se saslušaju njegove poruke. Kuća u neredu je kuća deteta koje je prepušteno samo sebi, koje ne poštuje nikakva pravila i buni se protiv onih koja su mu nametnuta.
Znajte da preterana sloboda vodi do haosa, a ne do harmonije. Zato je potrebno da ograničite konfuziju i zacrtate pravila kojih treba da se pridržavate kako biste počeli da vodite život odrasle osobe.
SAVET PLUS: Zamolite za pomoć prijateljicu koja je bolji organizator od vas. Sredite zajedno kuću, pa kad jednom zavedete red, trudite se da ga održite.

 

VAŠA KUĆA JE PUNA FOTOGRAFIJA

 

Kolekcija nikad izloženih portreta iz raznih privatnih zbirki koja se čuva u fundusu Narodnog muzeja i verovatno neće biti izložena ni kad se taj muzej jednog dana zbilja renovira, ta kolekcija nije ništa u poređenju s vašom kolekcijom uramljenih porodičnih i ličnih fotografija.
Na njima ste vi kao dete, vaša deca, roditelji, babe i dede, rođaci, prijatelji… i svi, naravno, u raznim pozama i najrazličitijim prilikama.

KAKVI STE VI
Razmetljivost je uvek odraz lošeg ukusa. Samoljublje, koje odražavaju tolike vaše fotografije na svakom koraku, nije fotografijanimalo simpatična osobina, a ni gostima nije baš prijatno kad im se nabija na nos tolika ljubav koju gajite prema svojoj porodici, prijateljima, rođacima…
Kad je nečega previše, onda i najlepše stvari gube na vrednosti. Više diskretnosti nije na odmet.
SAVET PLUS: Uramite samo fotografije za koje ste emotivno vezani. Ostale stavite u kutije, čuvajte ih, naravno, kao najveće blago i otvarajte ih samo kad ste sami ili kad nekoga zbilja zanima da pogleda vašu dragocenu zbirku.

vasa kuca

VAŠA KUĆA JE SREĐENA POD KONAC

 

Vi možete da se krećete po stanu zavezanih očiju i da opet budete sigurni da ćete naći ono što tražite. Zato što je svaka stvar na svom mestu.
U ekstremnim slučajevima preterani red stvara utisak hladnoće i manijakalne opsesivnosti zato što se iza njega skriva slepo povinovanje pravilima i potpuno odsustvo spontanosti. A to nije ono što vi želite da ljudi pomisle o vama kad vam uđu u kuću, zar ne?
KAKVI STE VI
Prijatno je živeti u urednoj kući, u kojoj se tačno zna gde šta stoji. Ali samo pod uslovom da red ne postane opsesija. U tom slučaju red je preteran i skriva vaše nastojanje da sve držite pod kontrolom.
Šta je pravi razlog tolike pedantnosti? Potreba da se osećate sigurno ili potraga za formalnom i prividnom perfekcijom pošto niste u stanju da se suočite sa svetom koji se stalno menja i koji je pun neizvesnosti?
SAVET PLUS: Ćebe na trosedu, uvenuli cvet, rasparene šoljice za kafu… To su male nesavršenosti koje unose životnosti i realnosti u svaki, pa i vaš dom.

VAŠA KUĆA JE SAMO PRIVIDNO UREDNA

Vaša kuća deluje na prvi pogled uredno, ali dovoljno je zaviriti u orman ili u ostavu, pa otkriti da se na mestima koja rozase ne vide, ili vi mislite da se ne vide, nalaze gomile novina, trice i kučine, odeća i obuća koju već godinama ne nosite.
Možda se tako ponašate i u kuhinji? Obrišete vrata od ormarića, a unutra ostavljate haos i naslage prljavštine?

KAKVI STE VI
Vezanost za neke predmete, makar oni bili potpuno nepotrebni – recimo odeća koju nikada više nećete obući, stara pisma, požutele novine, časopisi ili rasparene šoljice – sve je to tipično za osobe kod kojih je veoma izražena osećajnost.
Nevolja je, međutim, u tome što ta osećajnost često odnosi prevagu nad racionalnošću. To ne mora da bude velika mana, ali ipak s vremena na vreme nešto morate i da bacite.
Ako unesete malo reda u svoje ormane i ostavu, osetićete se slobodnije, prošlost vas neće više sputavati i moći ćete s većom energijom da se okrenete budućnosti.
SAVET PLUS: Odvojite korisne stvari od beskorisnih i one koje vam više nisu potrebne bacite. Odlučno i bez sentimentalnosti! Kad to jednom učinite, lakše će vam biti da tu operaciju ponovite za šest meseci ili godinu dana.

Izvor: zena.blic.rs

 

 

 

 

 

 

 

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Šta vaš dom govori o vašoj ličnosti, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Be the first to comment on "Šta vaš dom govori o vašoj ličnosti"

Leave a comment

Login