Ovim nemojte čistiti kuću jer ćete oštetiti površine: Zaboravite na vruću vodu i deterdžent

Mnogi savetuju da umesto hemikalija koristite prirodnija sredstva za čišćenje. Ipak, iako mogu da budu efikasna, ova sredstva takođe mogu da oštete površine i upropaste vam nameštaj i podove. Pogledajte čime ne bi trebalo da čistite osim ako ne želite da pravite sebi dodatni trošak i kupujete nov nameštaj.

ciscenje kuce

1) SIRĆE

Ako sirćetom čistite drvene podove, kamene pločice ili kuhinjske radne ploče od granita, oštetićete završni premaz, pa će ove površine izgledati bledo i pohabano .

 

2) SAPUN/DETERDŽENT

Sapuni i deterdženti mogu da oštete tepihe i kožu, a mogu da ostave za sobom i bele fleke.

 

3) IZBELJIVAČ

Hlor u izbeljivaču je dovoljno agresivan za čišćenje kupatila, ali može izuzetno da ošteti elemente od nerđajućeg čelika i posuđe. Takođe pazite: ako pomešate izbeljivač sa drugim sredstvima za čišćenje, možete da stvorite otrovna isparenja!

 

4) AMONIJAK

Amonijak je dovoljno jak da ukloni i najtvrdokornije fleke, ali može i jako da ošteti površine, kao i da ukloni boju sa mebla.

5) ČELIČNA VUNA

Zbog svoje snage, čelična vuna je odlična za uklanjanje tvrdokornih fleka i prljavštine, ali takođe može izuzetno da ošteti površine od nerđajućeg čelika i posuđe od teflona.

 

6) VRUĆA VODA

Čišćenjem metala vrućom vodom možete da uklonite fleke, ali će se vrlo brzo ponovo isprljati, jer vruća voda ne ostavlja ništa za sobom što će zaštititi metal. Bolje koristie pastu za poliranje.

 

7) METLA

Ovaj predmet je obavezan u svakoj kući, ali metla zapravo može da vam donese više štete nego koristi. Metlom nikada ne bi trebalo da čistite pločice jer ćete napraviti sitne ogrebotine. Umesto toga, pločice čistite mopom ili usisivačem.

 

Izvor: zena.Blic.rs

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Ovim nemojte čistiti kuću jer ćete oštetiti površine: Zaboravite na vruću vodu i deterdžent, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Be the first to comment on "Ovim nemojte čistiti kuću jer ćete oštetiti površine: Zaboravite na vruću vodu i deterdžent"

Leave a comment

Login