Osvežite spavaću sobu detaljima

Teško se odlučujemo za promene u spavaćim sobama uglavnom zbog ograničenog budžeta. Pomisao na zahtevnije radove i kompletno renoviranje iziskuje dosta troškova. Hteli bismo da nam tu bude malo prijatnije i ušuškanije…… da se lepše osećamo. Možda sa drugačijim rasporedom nameštaja i možemo da postignemo određeno poboljšanje, ali najbolji efekat ćemo ipak ostvariti, ukoliko pristupimo manjim intervencijama uz minimalne troškove.

spavaca soba

 

BOJA
Jedan od najčešćih i najjeftinijih načina da promenite izgled sobe jeste bojenje jednog ili dva zida u željenu nijansu. Na tržištu je veliki izbor boja, dostupnih svačijem džepu. Ukoliko želite mirnije i pastelnije tonove onda se za početak opredelite za poludisperzivne boje u željenoj nijansi. One su svakako najjeftinije, a za 11 m2 zida biće vam potrebno oko 2 litra boje. Za jače i izražajnije tonove koristite disperzivne i akrilne perive boje.

boja

 

OBNOVITE PLAKARE
Iskoristite veliku ponudu samolepljivih panela za nameštaj. Mogu se naći po pristupačnim cenama i u različitim dimenzijama. Izaberite svoju šaru i postavite je na stara vrata plakara. Sigurno će vam soba poprimiti drugačiji izgled.

plakare

 

MOTIV NA ZIDU

Jednostavan detalj na zidu učiniće da vaša soba deluje osvežavajuće i veselo. Dekorišite samo jedan deo pored kreveta sa zidnom nalepnicom. Ima ih i u varijanti sve popularnijeg pliša i velura. Veliki je izbor motiva, a sigurno je da su cvetni aranžmani uvek IN.

motiv na zidu

 

KREATIVNO BOJENJE

Sigurno je da su beli zidovi sobe oprobana i uhodana varijanta. Međutim posle nekog vremena u istom okruženju, većina nas ih se zasiti. Budite kreativni i ukoliko ne želite da ceo zid obojite u drugu nijansu, naslikajte detalje, poput zanimljivih crnih šara ( fleka). Možete ih postaviti samo iza kreveta ili na dva
zida sobe. Biće potpuno originalno. Kupite kantu crne boje i isflekajte zidove.

kreativno bojenje

 

KUTIJE KAO DODATAK
Novi izgled spavaće sobe možete dobiti i uvođenjem originalnih stvari koje nisu skupe kao što su dvodelne kartonske kutije. Pored vašeg kreveta imitiraće nesvakidašnji noćni stočić, i biti savršeno mesto za odlaganje. Vrlo korisno i praktično rešenje.

zeleni carsav

ODLIČAN IZBOR

Dobar prekrivač koji će padati preko stranica vašeg kreveta, prikriće nedostatke na njemu, poput izgrebanih stranica, odlepljenog furnira, vidljivih spojeva…. Ukoliko niste u mogućnosti da kupite nov ležaj ili da ga renovirate, onda je ovo pravo rešenje za vas. Doprineće da soba dobije novi LOOK! Opredelite se za
jarke boje, jer unose potrebnu živost u prostor.

Izvor: zena.blic.rs

 

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Osvežite spavaću sobu detaljima, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Be the first to comment on "Osvežite spavaću sobu detaljima"

Leave a comment

Login