Novi trendovi u u uređenju enterijera: Cvetni motivi su hit

Krupni ili sitni, stilizovani ili kao pravi, cvetni motivi u stanu opet su u modi. Unose vedrinu u prostor, a ušuškani njihovom lepotom lakše ćete podneti tmurne jesenje i zimske dane.

Cvetni motivi se oduvek pojavljuju na garniturama za sedenje, foteljama, zavesama, draperima, zidnim ili podnim krevet rozioblogama. Najnoviji trendovi u uređenju enterijera potkovani su mišljenjima stručnjaka da cvetni deseni imaju lekovita svojstva. Kažu da ljudi u takvom okruženju mnogo lakše podnose svakodnevne probleme i sivilo kratkih jesenjih i zimskih dana.
Naglašeni cvetni motivi izazov su za svakoga ko želi da se njima poigra u stanu. Zaljubljenici u klasiku će uvek izabrati tapete ili draperije sa starinskim uzorcima ruža ili poljskog cveća, dok će se mladi odlučiti za smele kombinacije.

materijal

IZABERITE MATERIJAL
Osim u uzorku, cvetni motivi mogu da se pojave kao osnovna tema u oblikovanju nameštaja, a tu prednjače proizvođači predmeta i detalja od kovanog gvožđa. Ako niste ljubitelj stilizovanih metalnih cvetova, dekorativnim materijalima presvucite uzglavlje kreveta ili naslone jednostavnih stolica.

Lepi su i na zidu i na jastuku
Čak će i kupatilo izgledati toplije i lepše ako na zid okačite slike cveća. Možete da ih kupite u prodavnicama jeftinih detalja kojih ima u svakom gradu, a koštaju od 120 do 600 dinara, zavisno od veličine. Toliko koštaju i dekorativne navlake za jastučiće. Vi izaberite boje koje su u skladu s tonovima koji preovlađuju u vašoj kući.

ROMANTIČNE LAMPE
I najjednostavniji abažur za lampu možete da pretvorite u bajkovitu cvetnu šumu. Za to je idealna salvetna ili lampedekupaž tehnika.
Potrebno vam je
– providni lepak, npr. drvofiks
– salvete sa cvetnim motivima kojim želite da ukrasite abažur
– četkica i makaze
Pažljivo isecite cvet, skinite sve donje slojeve salvete i uzorak prislonite na abažur. Četkicom umočenom u lepak mažite salvet od sredine ka krajevima tako da ne ostaju mehurići vazduha. Na isti način radite i sa ostalim motivima, raspoređujući ih po želji. Kada se sve osuši, ceo abažur premažite istim lakom.

RUŽIČNJAK NA KREVETU

ruzicnjak na krevetu

 Najjednostavniji način uvođenja cvetnih motiva u spavaću sobu jeste izbor posteljine ili prekrivača sa cvetnim uzorcima.

Gotova posteljina je prilično skupa, ali možete mnogo da uštedite ako u prodavnicama metraže pronađite materijal i sami sašijete sličnu.

TOPLI KUTAK

topli kutak

  Biljke koje će u kući prezimeti stavite u lepe saksije, a ako stoje na tepihu, obavezan je i kvalitetan podmetač da se tepih ne bi ovlažio i ubuđao. Uz tepih sa izraženim cvetnim desenom lepo idu stakleni stolovi ili stočići.

Izvor: zena.blic.rs

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Novi trendovi u u uređenju enterijera: Cvetni motivi su hit, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Be the first to comment on "Novi trendovi u u uređenju enterijera: Cvetni motivi su hit"

Leave a comment

Login