Nameštaj Karima Rašida u Beogradu

Karim Rašid, jedan od najpoznatijih savremenih dizajnera u svetu, otvoriće svoju radnju u Beogradu. Njega za Srbiju pored poslova veže i to što je u Beogradu upoznao svoju najveću ljubav i suprugu Ivanu, a sada, kako kaže sa svojom srpskom porodicom otvara radnju u kojoj će predstaviti svoj rad.

12

 

3

To je ideja o kojoj sanjam od kada sam upoznao Ivanu, moju suprugu i sada se napokon ostvaruje. U ovih pet godina video sam kako se Beograd menja. Dizajn je ovde postao sve više prihvaćen i celo tržište u Beogradu se promenilo. Milsim da ljudi ovde vole savremeni dizajn. Vole kolorit, nove koncepte i materijale, ali za sada nije bilo puno izbora u Beogradu – kaže Karim koji je već u Beogradu i radi na završnim detaljima pred otvaranje “Karim Space” koji će biti smešten u ulici Kralja Petra.

45

6

On je već dve godine u braku sa Ivanom, koju je i upoznao dok je izlagao i radio u Srbiji. Njih dvoje žive u Njujorku koji je Karimova baza odakle kreće u sve svoje projekte.
Otvaranje nove radnje će biti prilika da domaći ljubitelji modernog dizajna pazare neke njegove komade bez onlajn naručivanja. Ono što je zanimljivo je to da u radnji neće biti samo nameštaja već čitav prateći program koji takođe dolazi sa potpisom ovog dizajnera koji je egipatsko-britanskog porekla.

78

9

novoj radnji će moći da se pronađe oko 75 odsto stvari koje su sa mojim potpisom dok će ostalo biti komadi drugih dizajnera koje ja lično smatram dobrim i vrednim. To neći bita samo mesto gde se kupuje nameštaj. Biće to radnja sa brojnim mojim dizajnerskim produktima od satova i lampi, knjiga i tepiha, laptopova – kaže Karim.
Inače, kako kaže ima više ideja nego klijenta pa se stalno pojavljuje sa novitetima koji neprestano iznenađuju i klijente i stručnu javnost.

1011

12

Najudobnije cipele na svetu
– Dizajnirao sam cipelu sa štiklom za marku “Melissa” 2005. godine. Bila je dostupna samo jedne sezone ali je prodato 30.000 pari. Svaka žena koja je kupila par rekla mi je da su to najudobnije cipele koje je ikada nosila tako da osećam kako sam ispunio svoj cilj što je ono čemu, kako ja smatram, dizajneri i služe. Cipela niej bila skupa, i proizvođena je automatski, alije udobna, 100 posto može da se reciklira i vrlo je prilagodljiva – može da se pere u mašini za veš, da se nosi na plaži, čak i da plivate u njima ako hoćete.

Izvor: zena.blic.rs

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Be the first to comment on "Nameštaj Karima Rašida u Beogradu"

Leave a comment

Login