Morski detalji u stanu i sve nijanse plave

Letnji dekor osvežava dom u vrelim danima: leti nam najviše prijaju „hladni“ detalji, sve nijanse plave, od teget do tirkizne, kao i zelene, blistavo bele i srebrne.

morski detalji

Da biste se u svako doba godine osećali prijatno u svom domu, trebalo bi da ga uskladite sa aktuelnim godišnjim dobom. To je savet kako psihologa, tako i dekoratera, jer se u zavisnosti od vremena menja i način života i ishrane, pa bi trebalo i dom. Na primer, dok nam u hladnim danima organizam vapi za jakim bojama poput karmin crvene ili intenzivno narandžaste i žute zbog nedostatka sunca i topline, leti nam najviše prijaju „hladni“ detalji, sve nijanse plave, od teget do tirkizne, kao i zelene, blistavo bele i srebrne. Uz odgovarajuće boje, visoke temperature se lakše podnose i kada se okružimo prirodnim, tankim i glatkim materijalima poput tankog lana, providnog pamuka ili svile.

Kada su detalji u pitanju, prvenstveno bi trebalo da u dom unesemo sve što nas podseća na more ili svežinu šume. morski detalji 2Sparno vreme i ogromna vlažnost vazduha se manje osećaju u domu uz morske zvezde i raznolike školjke, ali i male šišarke koje asociraju na mirisne borove šume sa dubokim hladom.

Odlično rešenje za tople dane su i zidni posteri na kojima su prikazane egzotične plaže, oni mogu da se zalepe u spavaćoj ili dečijoj sobi, dnevnom boravku ili hodniku, čak i u kupatilu. Međutim, ako vam je ovaj vid ukrašavanja suviše naglašen, možete da se opredelite za male zidne nalepnice koje se jednostavno i lepe i skidaju, sa motivom morskog sveta, riba, korala, morskih zvezda, hobotnica… Na komodu ili klub sto poređajte ukrasne posude u plavoj ili zelenoj boji, a na sto i prozore okačite tirkizne ili plavo-bele materijale.

Izvor: Novosti.rs

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Morski detalji u stanu i sve nijanse plave, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Be the first to comment on "Morski detalji u stanu i sve nijanse plave"

Leave a comment

Login