Miris pomorandže u domu

Da bi dom na samom početku godine zamirisao na svežinu, čistoću i da biste mu udahnuli toplinu, nije neophodno veliko spremanje.

zp POMORANDZE-U_620x0

Da bi dom na samom početku godine zamirisao na svežinu, čistoću i da biste mu udahnuli toplinu, nije neophodno veliko spremanje. To ostavite za sredinu januara, a do tada dovoljno je da upotrebite ulje pomorandže kako bi dom prijatno mirisao na citruse.

Na primer, ceo stan možete da usisate tako što ćete na parče vate nakapati nekoliko kapi eteričnog ulja pomorandže i potom je usisati usisivačem kojem ste prethodno očistili vrećicu. Dalje će usisivač, kako budete nastavljali da usisavate dom, ostavljati za sobom mirisan trag kako na tepisima, tako i u svim prostorijama.

Eterično ulje pomorandže može da bude i deo prirodnog osveživača prostora, koji će podići raspoloženje ukućanima. U bocu sa raspršivačem ubacite 25 kapi eteričnog ulja pomorandže i limuna, kao i 180 ml destilovane vode. Promućkajte i time naprskajte prostorije u domu.

Prirodni osveživač, ali malo egzotičniji, napravite od 120 ml destilovane vode, 40 kapi eteričnog ulja karanfilića, po 30 kapi eteričnog ulja cimeta i đumbira i 20 kapi eteričnog ulja pomorandže. Postupak pripreme i prskanja je isti.

Istovremeno, prostorije u kojima borave deca osvežite blažim rastvorima. U znatno više destilovane vode, odnosno u 450 ml, nakapajte po 12 kapi eteričnih ulja kamilice, lavande i, naravno, pomorandže. Dečja soba će biti ispunjena svežinom i umirujućim mirisom.

Izvor: Novosti.rs

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Be the first to comment on "Miris pomorandže u domu"

Leave a comment

Login