Kuhinje – 2. deo

Kuhinja treba da bude funkcionalna, ali i estetski ugodna. Kako to možemo postici?!

Uvek mislite na prakticnost kuhinje, to je ispred svega. Ponekad i velike kuhinje ako nisu dobro složene mogu biti nedovoljne.
Jedan od trendova, koji izgleda dobro, ali možda nije jako praktican je puno otvorenog prostora- skladista. Naravno da ce se posudje i sve ostalo u tom slucaju dosta prasiti, a vi cete imati vise posla.

Takode vezano za trend boja, ali i opstim eko trendom i kuhinje se spominju u tom svetlu. Radi se o koriscenju dosta prirodnih materijala, kao i zelene boje, sve vise se koristi bambus koji je prikladan jer raste brže od nekog drugog drveta.

S jedne strane u trendu su jasne linije, minimalizam, metalni delovi, ali i žive i jake boje, dok je s druge strane ponovno „in“ tradicionalni stil.

Nema strogog trenda, kuhinje se sve vise personalizuju, ali i stilizuju. Vecina kuhinjskih elemenata pa cak i elektricnih aparata može se naci u raznim bojama, ali i modernih linija tako da cete ih lako ukombinovati u stil koji želite.

Kako povecati efikasnost kuhinje?

U kuhinji je uglavnom dinamicno, treba vam dosta stvari, pase pobrinite da u njoj bude dovoljno prostora za sve. Osvežite ili renovirajte prostor kako bi ste povecali kapacitet. Neka fijoke budu do vrha, bez praznog prostora, stavite držace za cinije ili zacine na zid. Za sve morate pronaci mesto tj. kutak u kuhinji.

Izbacite hranu kojoj je istekao rok trajanja. Možda cete se iznenaditi koliko cete na taj nacin dobiti novog prostora. Ako imate manju kuhinju nemojte kupovati velike zalihe hrane. Bolje vam je ici nedeljno u nabavku nego zatrpati kuhinju. Ono sto vam retko treba izbacite iz kuhinje. Ukljucujuci i elektricne aparate. Posebno one koje koristite jednom mesecno ili rede!

Dodajte police na otvorene i prazne prostore. Tu ipak pripazite i na to da se one uklope u celokupan izgled kuhinje! Na ovaj nacin cete iskoristiti prazan prostor. Na otvorenim policama držite samo dobro zatvorene predmete.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -1 (from 3 votes)
Kuhinje - 2. deo, 4.8 out of 10 based on 5 ratings

Be the first to comment on "Kuhinje – 2. deo"

Leave a comment

Login