Kako od malog stana napraviti VEELIIKII :)

Ukoliko živite u malom stanu, a želite da bude prostraniji trebali biste pokusati s pravilnom upotrebom nijansi boja. Postoje mnogobrojni trikovi koji se koriste kako bi vizuelno povecali, smanjili ili napravili prostoriju ugodnijom.

Da bi soba izgledala veca potrebno je koristiti hladnije boje. Svi zidovi, odnosno povrsine bi trebali biti ofarbani u istu boju, s malim nijansiranjem. Plafon cete vizuelno povisiti ukoliko koristite nesto svetliju nijansu iste boje pri vrhu zidova. Naravno prelaz ne sme biti vidljiv.

Tepih neka bude tamniji, zidovi svetliji. Takodje svi predmeti i namestaj u prostoriji trebali bi biti tamniji ukoliko su niže postavljeni. Ono sto visi po zidovima mora biti svetlo i prozracno. To ne znaci da morate birati svetle boje. Najvažnije je da ih pravilno uskladite. Boja može biti i tamno plava, smedja ili crvena.

Namestaj uskladite s bojom zidova. Sto manje boja koristite pri uredjenju, prostorija ce delovati veca.

Ukoliko imate prostran, ali hladan dom trebali biste koristiti toplije i pastelne boje. Suncano žuta je idealna za vas. Ipak, bitno je uvek održati ravnotežu, ako koristite boje poput narandžaste ili crvene, plafon ostavite da bude neutralan (najbolje bele boje).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 3 votes)

Be the first to comment on "Kako od malog stana napraviti VEELIIKII :)"

Leave a comment

Login