Kako da uredite dečju sobu zajedno sa vašim mališanom

Uključite decu u opremanje sobe u kojoj će se igrati, spavati, učiti, dočekivati drugare i provoditi najviše vremena. Dozvolite im da naprave svoje malo carstvo, biće vam zahvalna.

BIRAJTE JEDNOSTAVAN NAMEŠTAJ
U većini stanova, posebno u novogradnji, nema velikih, prostranih dečjih soba u kojima ima dovoljno prostora za rozi namestajdvoje ili više dece. Mahom je reč o malim prostorijama čije opremanje zahteva mnogo veštine i kreativnosti.
Nameštaj treba da bude praktičan, jednostavan i bez oštrih ivica, pa je najbolje da birate komade koji imaju više funkcija. Iskoristite svaki centimetar prostora i imaćete dovoljno prostora za odlaganje odeće, posteljine, knjiga i igračaka.
Izbegavajte teške i debele zavese i tepihe, jer se u njima skuplja prašina, kao i debele mebl-štofove svetlih boja s kojih nećete moći da skinete fleke od hrane, tragove voštanih boja i flomastera.

 

NEKA KREVET RASTE SA DETETOM
U jednostavnom krevetu dužine 190 cm i širine 90 cm dete može da spava od treće godine do punoletstva. Izaberite model bez suvišnih detalja i na svakih pet godina menjajte dušek. Za malu decu kupujte posteljine pastelnih boja, s likovima omiljenih likova iz crtaća, a kasnije, kad porastu, prepustite im da sami biraju.
GDE SA IGRAČKAMA
Deca treba da učestvuju u opremanju prostora, jer će to biti njihovo malo carstvo za igru, spavanje i odlaganje omiljenih sitnica. Kupite im lep drveni sandučić koji može da se koristi kao klupica, auto-staza, lutkina soba i u koji će nakon igre odlagati igračke.

 

PAŽLJIVO BIRAJTE STO
Dete mora da ima mesto za učenje i policu za odlaganje knjiga, svezaka i pribora, što ne podrazumeva ni najmoderniji ni najveći radni sto. Naprotiv, vaše dete biće oduševljeno ako mu od prefarbanog toaletnog stočića, dve police i efektne rasvete napravite originalan radni kutak.

 

FUNKCIONALNO UREĐENJE
Ako imate malu sobu u koju treba da smestite dva kreveta za dvoje dece, odaberite krevete na sprat. Najbolji su modeli koji imaju dodatnu fioku u kojoj deca mogu da drže igračke, posteljinu ili rezervni dušek koji će koristiti kada im drugari dođu na spavanje.

Izvor: zena.blic.rs

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Kako da uredite dečju sobu zajedno sa vašim mališanom, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Be the first to comment on "Kako da uredite dečju sobu zajedno sa vašim mališanom"

Leave a comment

Login