Kada ili kabina: Rešenje za kupatilo

Često u kupatilima pored ležeće kade želimo da postavimo i tuš kadu. Nekako je to skoro uvek najzgodnije mesto. Da bi se tuš kada oformila na adekvatan način, mora se po širini prilagoditi dimenziji ležeće kade.

KADA

KUPOVNA TUŠ KADA

Za ovo rešenje su vam potrebne precizne mere vaše kade, i ukoliko renovirate celo kupatilo crtež sa izgledom složenih pločica oko kade. Ne morate se uvek odlučiti za dezen pločica i njihovu dinamiku ređanja koju vidite u prodajnom salonu, već sve prilagodite onome što vi volite, i kako biste želeli. Nova hidroizolacija u podu kupatila je obavezna, kao i na zidovima tuš kade minimum do 2,20 m visine od poda. Kada će sigurno malo biti izdignuta od ostatka kupatila zbog odvoda vode i slivnika. Taj deo ispod obložite keramičkim pločicama. Kaljeno staklo debljine 8 mm postavite na kadu i uradite vrata u visini od 1,80 m visine. Određene delove ćete zaptivati silikonom i zaštitnim gumama, da ne bi došlo do procurivanja vode.
ZIDANA KADA
Obično se izvodi kada ne možete da uklopite dimenzije kupovne kade sa vašom ležećom kadom, tj, kada su mere van standarda. To se veoma često dešava. Zbog odvoda vode, i u ovom slučaju ćete morati da podignete nivo poda kade u odnosu na ostatak kupatila. Sve se rešava novim zidanjem i pravljenjem manjeg zidića, kao graničnika prema ostatku kupatila. I u ovom slučaju morate izvesti neophodnu hidroizolaciju poda i zidova tuš kade.

Izvor: zena.blic.rs

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Be the first to comment on "Kada ili kabina: Rešenje za kupatilo"

Leave a comment

Login