Iz spavace sobe pravac kupatilo :)

Dobili smo pismo mladog bracnog para iz Požarevca koji ocekuje prinovu krajem godine. Kažu da imaju veliki cetvorosobni stan, jedno prostrano kupatilo i malo kupatilo uz spavacu sobu. Poslali su nam crtež manjeg kupatila i fotokopije nekoliko kataloških listova italijanskih plocica. Pitaju nas da li da ga preurede tako što bi zadržali tuš, a umesto WC-a i umivaonika postave veš-mašinu. Takode su nas zamolili da im pomognemo u izboru plocica i slogu podova i zidova.

NAŠ PREDLOG
S obzirom na to da kupatilo ima prirodnu ventilaciju – prozor, predlažemo da u njemu zadržite i šolju i umivaonik. Veš-mašina neka ostane u vecem kupatilu. Kad stigne beba, prvih nekoliko meseci bice uz vas, kupacete je u sobi, te ce i kompletno kupatilo biti prakticnije.

Od ponudjenog izbora plocica, odlucili smo se za zidne plocice izduženog formata, dimenzija 31,6×59,2 santimetara – modernije su od alternative 31,6×42,6 santimetara. Što se tice podnih, ostavljen nam je izbor boje, dimenzija je samo jedna – 43×43 santimetra (neuobicajeno je da proizvodac kombinuje podne i zidne plocice ovako neusaglašenih dimenzija, a i mali prostori se lakše poplocavaju manjim plocicama).

Predlažemo kombinaciju tamnobraon boje sa bakarnim prelivima i krem plocica.

Podne plocice su boje koja odgovara tamnijoj, no na fotografiji izgleda da je ujednacenog tona.

NACIN POSTAVLjANjA
Podne plocice – u osnovi poda nacrtan je podni slog, sa strelicama koje prikazuju mesto pocetka i pravac postavljanja. Ukrajanje radite ispod šolje i umivaonika i na pragu. Spoj plocica i parketa sobe neka bude ispod praga ili na osi plota vrata. Izvedite pad prema slivniku i fugujte fug-masom u boji plocica.

Zidne plocice – predlažemo horizontalno postavljanje plocica uz ugradnju horizontalnih aluminijumskih lajsni u svim redovima i uz ogledalo – umesto rama. Dva bocna, uža, naspramna zida obložite tamnim, a druga dva, svetlim plocicama. Krojite ih prema datoj šemi i strelicama koje pokazuju pravce krojenja. Nedostajuce parce hrabro postavite po sredini zidova – to mu je najbolje mesto, nikako u coškovima. Po istom principu iskrojite dve plocice iznad vrata. Na zid sa umivaonikom postavite ogledalo u punoj širini. Ne zaboravite uticnicu za brijac na zidu uz vrata. Ne ugradujte plocice do plafona – mala kupatila su prijatnija kada boju sa plocica delimicno prenesete na zidove.

Oprema kupatila – imate prostora samo za tuš kabinu dimenzija 80×80 santimetara. Na drvenu komodicu postavite nadgradni umivaonik precnika 45 santimetara. Izaberite šolju minimalnih dimenzija. U slobodnom uglu ima mesta za korpu za veš – sa bebom ce vam biti neophodna.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Iz spavace sobe pravac kupatilo 🙂, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Be the first to comment on "Iz spavace sobe pravac kupatilo :)"

Leave a comment

Login