Ikea u Srbiji

Ikea NamestajJos u januaru ove godine sam primetio da se prica o dolasku IKEA-e u Srbiju, valjda su tada trebali da dodju ali je zbog necega odlozeno. Sad kazu da ce IKEA zaposliti preko 2.000 ljudi cak neki mediji kazu da ta cifra moze dostici cak 9.000 zaposlenih sto postaje najveca investicija u Srbiji ako se ne varam, jaca i od Fiata.

Super valjda ce i nama biti dobro tada 🙂 …

Direktor kompanije IKEA je za Danas rekao da je cilj te kompanije da proizvodnju u Srbiji, sa već postojećim dobavljačima poveća na 10 do 15 miliona evra. On kaže da se do prošle godine iz Srbije izvozilo između dva i 2,5 miliona evra u robne kuće IKEA širom sveta.

Direktor kompanije IKEA za Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju Dragan Skalušević kaze: „Sa Simpom je nedavno sklopljen ugovor vredan 5,5 miliona evra za izvoz u Rusiju. Cilj je, dakle, da proizvodnju u Srbiji, od već postojećih dobavljača povećamo na 10-15 miliona evra do kraja sledeće godine i to je jedan od načina na koji zamišljamo naš ulazak na tržište, odnosno ne samo putem robnih kuća. Time bismo ispunili ono što smo oduvek govorili, a to je da dolaskom kompanije IKEA ne želimo da gasimo druge proizvođače

Elem na RTS-ovom clanku IKEA u Srbiji naisao sam na komentar jednog Anonimnog citaoca koji glasi:

HOCE LI VEC JEDNOM:

Vec dve godine slusamo iste vesti: IKEA uskoro u Srbiji. Hoce li vec jednom doci? Nadam se da gradjani Srbije nece ocekivati nista epohalno. Mozete da ocekujete velike guzve, namestaj koji kuci morate sami da sklapate. To mi deluje kao lego-kocke namestaj, dakle ne ocekujte veliki kvalitet ali ocekujte moderan a cesto i neobican, kreativan dizajn i povoljne cene – na primer polica za knjige od 20 evra. Faktor zvani cena ce sigurno najvise privuci nase potrosace. Svaka IKEA obicno otvori i mali mini market sa prehrambenim proizvodima iz Svedske pa eto prilike da probamo i malo njihovih proizvoda. Sve u svemu, lepa vest ali dolazi sa ogromnim zakasnjenjem.

OCEKUJEMO OVU REALIZCIJU !

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.3/10 (8 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 2 votes)
Ikea u Srbiji , 8.3 out of 10 based on 8 ratings

Be the first to comment on "Ikea u Srbiji"

Leave a comment

Login