Ideje Za Maštovito Uređenje Dečije Sobe

Uređenje dečije sobe je pravi izazov koji na test stavlja maštovitost svakog roditelja. Naravno ovo je jedan od najsimpatičnijih zadataka koje svaki roditelj ima jer upravo ovaj zadatak dozvoljava da se prepustite detinjarijama, mašti i kreativnosti i da ujedno kreirate carstvo za svoje voljene mališane.

Dečije sobe su uglavnom estetskim elementima podeljene na sobe za devojčice i sobe za dečake. Naravno, ukoliko u sobi treba da borave i dečak i devojčica, potrebno je učiniti da soba zadovoljava potrebe i želje oba deteta. Pored pola deteta, svakako treba uzeti u obzir i uzrast jer deca različitog uzrasta imaju različite želje koje se odnose na izgled i na funkcionalnost prostora u kome borave.

Najjednostavnije što možete da uradite kada uređujete dečiju sobu jeste da kupite krevet, roze ili plavu policu, tepih sa zanimljivim aplikacijama i eto dečije sobe. Međutim možete biti i maštovitiji pa krevet ne mora biti sasvim jednostavan već može biti u obliku automobila ili čamca ako je namenjen sobi za dečake ili raskošni krevet sa baldahinima ako je namenjen devojčici. Ponuda maštovito dizajniranog nameštaja je sve veća iz dana u dan pa ćete zasigurno pronaći zanimljive komade za svoje mališane.

Umesto jednostavno dizajnirane fotelje, za uređenje dečije sobe nabavite fotelju u obliku fudbalske lopte ili fotelju jednostavnog dizajna sa zanimljivim meblom. Prekrivači i jastuci, zavisno od uzrasta i pola deteta mogu biti puni šljokica ili imati motive junaka iz crtanih filmova, motive iz prirode ili mogu na sebi imati inicijale ili imena dece koja borave u sobi.

Zidove dečije sobe možete obojiti jednom bojom ili kombinacijom više nijansi. Za dečije sobe preporučuju se pastelne nijanse i pri tom se savetuje odabir dve do tri boje, jer previše boja nema dobar efekat.  Pastelni tonovi ljubičaste, roze, narandžaste i žute boje preporučljivi su za uređenje dečije sobe koja je namenjena devojčicama.  Pastelne nijanse zelene ili plave u kombinaciji sa belom ili žutom bojom osvežiće dečiju sobu namenjenu dečaku. Ponekad je sasvim dovoljno da jedan zid u sobi bude zanimljivo oslikan ili ukrašen aplikacijama za zidove i dobićete divan vizuelni  efekat.

Čak i ručice na ormariću ne moraju biti klasične. Danas se može naći veliki izbor ručica za garderobere ili fioke koje su dizajnirane namenski za dečije sobe, odnosno za dečije garderobere.

Izbor zavesa namenjenih dečijoj sobi takođe je velik, pa umesto da imaju samo funkcionalnu ulogu, one mogu biti izuzetan dekorativni element u dečijem kutku.

Prepustite se kreativnosti i uređenje dečije sobe će biti najjednostavniji i najlepši zadatak koji ste do sada imali. Ukoliko vam nedostaju ideje, ispitajte mališane šta bi se njima svidelo, pa samo prionite na posao da njihove ideje sprovedete u delo.

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.7/10 (6 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Ideje Za Maštovito Uređenje Dečije Sobe, 5.7 out of 10 based on 6 ratings

About the Author

Mirjana
Mirjana se bavi uređenjem stambenog prostora, uradi sam projektima i primenom feng shui-ja.

Be the first to comment on "Ideje Za Maštovito Uređenje Dečije Sobe"

Leave a comment

Login