Ideje za lepsi pod (i to cak 5 komada) .. :)

Brodski pod

Pod od punog drveta, takozvani brodski pod, napravljen je od drvenih dasaka , koje mogu biti u svojoj prirodnoj boji, ili bojene različitim bojama za drvo, te lakirani specijalnim premazima za zaštitu drveta. Kod brodskog poda možete zanimljiv efekat postići ostavljanjem dasaka neobrađenim, nelakiranim, time dobijate prirodan, rustičan ambijent, koji možete kombinovati sa nekim komadom starinskog nameštaja koji ste uzeli iz stare bakine letnje kuhinje.

Laminat

Laminat je podna obloga napravljena od iverice, sa gornjom površinom obrađenom tako da može biti najrazličitijih boja i dezena. Laminat se lako postavlja i lako održava, ima izuzetnu otpornost na habanje, udarce, ogrebotine i cigarete. Danas ih možete naći u različitim dezenima koje verno imitiraju drvo, kamen, pločice.  Laminat možete kombinovati u svakom ambijentu, zavisno od teksture uklapa se i uz moderan ali i uz stilski nameštaj. Zanimljivi su tamni laminati, koji mogu da se kombinuju sa svetlim zidovima i plafonom, čime dobijate posebnu romantičnu atmosferu, crno-beli ambijent, u koji je dovoljno dodati samo još jednu toplu boju na komadu nameštaja.

Parket

Parket je podna obloga koja se sastoji od parketnih pločica – parketa. Proizvodi se od više vrsta drveta, uglavnom hrasta, bukve, jasena. Iako je ova vrsta obloge dosta skuplja, često se koristi u našim domovima. Ovakav pod premazuje se zaštitnim sredstvima te je kao takav dugotrajan i lak za održavanje. Postoji i poseban parket otporan na vodu koji možete postaviti u kupatilu, i koji daje specijalan osećaj topline u ambijentu.

Keramičke pločice

Keramičke pločice su uvek u trendu. Ne propuštaju vodu i idealne su za kuhinje i kupatila, ali ih možete koristiti i u drugim prostorijama vašeg doma. Svojim bojama i teksturama mogu potpuno da osveže i daju poseban karakter ambijentu. U ponudi pločica za kupatilo i kuhinju dizajneri su dali gotova rešenja za sve elemente i samim tim olakšali pravljenje krajnjeg izbora. Pločice ćete naći u svim veličinama od 20×20 cm do 60×60 cm. A ima i varijanti u pogledu oblikovanja (kvadrati i pravougaonici). Mogu se naći i pločice napravilnih ivica u rustičnom stilu. Ako imate kupatilo manje površine upotrebite pločice manjih dimenzija.

Tepisi

Tepisi su danas neophodan sastavni deo svakog životnog prostora, kako zbog svojih funkcionalnih tako i zbog dekorativnih osobina. Tepisi čine prostor toplijim, pre svega deca se najčešće igraju na podu. Prvenstveno njima treba obezbediti topao tepih, koji se lako čisti. Danas su u trendu čupavi tepisi u različitim veselim bojama, ali treba razmišljati i o njihovom održavanju.

Mnoge prodavnice tepiha danas nude na jednom mestu i podne obloge i tepihe, tako da odmah možete uskladiti izabrani pod sa svojom omiljenom bojom tepiha.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Ideje za lepsi pod (i to cak 5 komada) .. 🙂, 1.5 out of 10 based on 2 ratings

Be the first to comment on "Ideje za lepsi pod (i to cak 5 komada) .. :)"

Leave a comment

Login