Forma Ideale

O KOMPANIJI

forma ideale

 

OD EL-EN-A DO FORMA IDEALE ­­­- OD KUĆNE RADIONICE DO PROIZVODNE HALE

Početak firme Forma Ideale datira iz 1995. godine kada je, kao porodična firma, osnovana samostalna zanatska radnja EL-EN. Glavni proizvodni program bili su set stolovi u kombinaciji punog drveta, stakla i pločastog materijala. Zbog svojih skromnih proizvodnih potencijala, EL-EN je postala dobavljač maloprodajnih salona drugih prodavaca nameštaja.

S obzirom na to da je od samog početka odziv kupaca bio izuzetno veliki, potražnja je postala veća od mogućnosti ponude. To je zahtevalo ubrzano širenje proizvodnih kapaciteta firme.

Od 2001. godine, firma svoju delatnost upotpunjuje i trgovinom u sopstvenoj maloprodajnoj mreži. Prvi maloprodajni objekat otvoren je u Zaječaru 2001. godine. U narednih godinu dana otvoreni su maloprodajni objekti u Nišu i Kragujevcu.

Do 2004. godine firma je radila pod nazivom SZTR EL-EN-Forma Ideale, a 2004. godine osnovano je privatno privredno društvo Forma Ideale d.o.o, koje je nastavilo osnovnu delatnost radnje. Danas se Forma Ideale svrstava u rang velikih preduzeća.

PROIZVODNJA

Proizvodnja_vrh_506x150

 

PROIZVODNJA – NAJNOVIJE TEHNOLOGIJE U PROIZVODNOJ HALI

Forma Ideale se bavi izradom pločastog nameštaja. Ovaj, najvažniji sektor, lociran je u Kragujevcu, gde je i sedište firme u novoizgrađenom objektu površine 16000m2. U proizvodnom procesu angažavano je oko 350 radnika. Proizvodne kapacitete preduzeća čini pogon za izradu pločastog nameštaja, kao primarni deo proizvodnje, a sastoji se od 4 proizvodne linije kompletno opremljene mašinama „HOMAG Group“ i „Biesse Group“, jednih od najznačajnijih svetskih proizvođača opreme za industriju nameštaja. Sve mašine u proizvodnim halama preduzeća Forma Ideale su poslednje generacije sa primenom digitalnih tehnologija i CNC upravljanja, što obezbeduje stalnost kvaliteta i visoku produktivnost, čime se garantuje spremnost firme da odgovori na sve zahteve tržišta.

Proizvodnja_u_textu

Posebna pažnja se posvećuje osvajanju standarda kvaliteta proizvoda. Direktni izveštaji sa terena od strane servisno-montažerskih ekipa predstavljaju osnovni parametar pri analizi kvaliteta.

Pored pogona za proizvodnju pločastog nameštaja, Forma ideale poseduje i sopstveni pogon za proizvodnju kartonske ambalaže koji funkcioniše na površini od 1500m2. Ovaj pogon u potpunosti prati proizvodne kapacitete pogona za izradu pločastog nameštaja. Kompletna proizvodna hala pokrivena je sistemima za centralno otprašivanje, čime se obezbeđuje zdrava radna sredina i mogućnost recikliranja.

Proizvodnja tapaciranog nameštaja odvija se u proizvodnoj hali u Majdanpeku, na 6500 m2 i uz angažovanje više od 100 zaposlenih. Proizvodni proces otpočeo je u drugoj polovini 2007. godine, uz konstantno ulaganje u modernizaciju postrojenja i implementiranje novih tehnologija.

U proizvodnom procesu sprovode se mere bezbednosti na radu, protivpožarne mere, kao i periodična kontrola svih bezbednosnih uređaja. Svi radnici su prošli adekvatnu obuku iz ovih oblasti i u obavezi su da ih primenjuju u skladu sa propisanim normativima.

DNO

Vise pogledajte ovde: http://www.formaideale.rs

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Forma Ideale, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Be the first to comment on "Forma Ideale"

Leave a comment

Login