7 trikova da malu sobu učinite prostranom

Evo kako da iskoristite i poslednji milimetar prostora. U malu prostoriju stavljajte samo onaj nameštaj koji se međusobno dobro uklapa kako biste postigli efekat celine i sklada, savetuju nemački stručnjaci za uređenje prostora i daju sijaset zanimljivih ideja za rastezanje male kvadrature.

PROVIDNE ZAVESE

Na prozore malih soba kačite isključivo providne zavese da bi u prostoriju prodrlo dovoljno svetlosti, a kao MALI STANdekoracija mogu da posluže draperije svetlih boja. I obavezno okrečite malu prostoriju svetlim bojama, na primer belom, žutom ili pastelnim tonovima plave ili zelene.

STO NA RASKLAPANJE

Da bi prostorija izgledala veća, nabavite nameštaj koji nije glomazan. Sto na rasklapanje je odlično rešenje. Izbegavajte široke tapacirane garniture i regale koji prekrivaju ceo zid. Veoma su pogodne fotelje i sofe sa metalnom konstrukcijom. U principu, ne pretrpavajte malu sobu nameštajem.
KOMODA PLUS KREVET

Komoda je uzglavlje ovog bračnog kreveta, a praktično rešenje je i to što se fioke, koje su veoma zgodne za držanje veša, nalaze sa strane, tako da komoda može lepo da stane između zida i kreveta. Osim toga, ona može odlično da posluži ako želite vizuelno da podelite prostoriju, kao na slici.
Fleksibilan nameštaj je uvek pravo rešenje jer štedi prostor. Na kauču tokom dana možete udobno da sedite, a uveče ga pretvorite u krevet. Ili stavite u spavaćoj sobi ispod bračnog kreveta pljosnate plastične kutije na točkiće, u koje možete da smestite posteljinu. Deca veoma vole krevete uzdignute od poda, ispod kojih ima dovoljno mesta za pisaći sto ili komodu.

Izvor: zena.blic.rs

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
7 trikova da malu sobu učinite prostranom, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Be the first to comment on "7 trikova da malu sobu učinite prostranom"

Leave a comment

Login