3 koraka kako da sredite i očuvate porodične slike

Saveti Amande Leblank, koja je profesionalni organizator i osnivač projekta „Kako očuvati fotografije“ mogu pomoći da lako uvedete red među porodične uspomene.

slika'slika2

 

1. Posavetujete se sa drugima
Sakupite sve digitalne fajlove na jednom mestu. Obrišite duplikate i loše fotografije. Sačuvajte samo one koje vam nešto znače i koje želite da imate kao uspomenu. Preporučljivo je da taj odabir vršite u prisustvu još jedne osobe, koja vam može pomoći pri brisanju slika jer je ona objektivnija od vas.

2. Kategorizacija
Kada su vaše fotografije na jednom mestu, razmislite kako ih možete koristiti u budućnosti, a zatim donesite odluku u skladu sa tim. Ako mislite da ćete jednog dana stvarno uraditi sve te slike i staviti ih u album, počnite da odvajate slike koje ćete izrađivati jednom nedeljno.

3. Skladištenje
Ako želite da čuvate slike samo na disku, zalepite obeleženu nalepnicu na njemu i čuvajte ga na sigurnom. Jedna od mogućnosti skladištenja, jeste onlajn čuvanje slika. Ali ukoliko odradite stvarno dobar odabir slika i možda ćete poželeti da ih sve ipak uradite.

Izvor: zena.blic.rs

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
3 koraka kako da sredite i očuvate porodične slike, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Be the first to comment on "3 koraka kako da sredite i očuvate porodične slike"

Leave a comment

Login