Ekološke kuće su sve više u modi, ne samo što to zapad nameće već zato što je zdravije živeti u njima. Naravno za izgradnju ekoloških kuća treba imati stila. Pogledajte neke ideje od kojih zastaje dah.                                       ..

Read more

U saradnji sa „Design Tide“ iz Tokija arhitekta Hidejuki Nakajama je napravio kvaku koja podseća na kristalnu kuglu, a u njoj se vidi prostorija koja se nalazi iza vrata. Kada se približite bravi ugledaćete sliku za koju ćete u prvom trenutku pomisliti da je trodimenzionalna aplikacija, a zapravo se radi o projekciji susedne sobe. Izvor: ..

Read more

Idealan dom za muškarce ima veliku spavaću sobu s prostranim krevetom. Žene, s druge strane, maštaju o  prostoru za odlaganje stvari.  Muškarci i žene ne mogu da se slože ni oko toga šta znači srećan i prijatan dom. Američko istraživanje kompanije „Trulia“ u kome je učestvovalo 1.200 parova otkrilo je da pripadnici jačeg pola uz ..

Read more

Sveće su neizostavni deo svečanih trenutaka, ali mogu da ulepšaju i svakodnevicu. Pored toga što njihov plamen daje osećaj topline i stvara romantičan ambijent, a one mirisne deluju opuštajuće, sveće su veoma dekorativne i često su samo ukras u stanu. Danas se izrađuju u bezbroj oblika i boja, s toliko mašte da nam je često ..

Read more

Osim lepote koju imaju svi prirodni materijali, kamen je čvrst, otporan, dugotrajan i lak za održavanje. Nekada je bio luksuz i koristio se samo u velikim prostorima. Danas se obrađuje i oblikuje tako da se može upotrebiti kao detalj.  – Bilo da je vaš stan uređen rustično, klasično ili u stilu modernog minimalizma, zidne obloge ..

Read more

Legendarna glumica i pevačica Barabra Strejsend ponosna je vlasnica velelepne vile “The barn“ (štala) u Malibuu, u koju je utkala sve svoje snove. O uređenju doma napisala knjigu “Moja strast prema dizajnu“ (“My passion for Design”) u kojoj je opisala zbog čega je i na koji način dizajnirala dom. U knjizi govori o teškom detinjstvu, ..

Read more

Čak i ako ne volite blistave zlatne i srebrne jastuke i prekrivače, novogodišnji praznici su pravo vreme za ekperimentisanje. Videćete, vaša dnevna soba izgledaće glamurozno. Krajnje je vreme da se bacite na ukrašavanje kuće pred predstojeće novogodišnje i božićne praznike. Ne zaustavite se samo na kićenju jelke, već dnevnu sobu ukrasite i lepim jastucima, zavesama ..

Read more